085 - 00 22 351 info@mecena.nl

Leer ons kennen

en laat ons jou leren kennen

Home / leer-ons-kennen

We hebben meer kunst en cultuur nodig

Dat mag niet gebeuren, dachten we. Dat de sector die ons als maatschappij definieert langzaam wegzinkt. Wie wij zijn? Wij zijn ondernemers en zelfstandigen met een cultuurhart. Mensen die het moeilijk vinden dat ze nergens terecht kunnen. Mensen die zien dat anderen het nóg moeilijker hebben, die vereenzamen, of werkeloos thuiszitten. Wij zijn mensen die het spel, het plezier, de gekte en de schoonheid zien verdwijnen. Die de ontmoeting missen met werelden anders dan die van ons. Die een maatschappij zien ontstaan die in zichzelf gekeerd raakt.

We willen liever jamsessies dan Zoomsessies, liever olie op doek dan op het vuur, liever de X-factor dan de R-factor, liever samen dan alleen. We zoeken de ontmoeting, het liefst in het echt en anders virtueel. We willen dat positief weer het uitgangspunt is.

Natuurlijk moeten we ons houden aan de regels, in de overtuiging dat alles weer beter wordt. Dat vergt offers, ook van de geest. Maar we zullen overwinnen door een vlucht naar voren. Innovatie, experimenten, ontmoetingen, ideeën, initiatieven, inspiratie en investeringen in jou, in onszelf en in onze gezamenlijke ziel. Want er komt een tijd dat alles weer beter wordt. Het liefst nog beter. Daar kunnen we samen voor zorgen. Als we het maar niet alleen willen, maar het ook echt doen.

Onze naam heeft betekenis

Mecena is afgeleid van Mecenas; een persoon die als beschermer van kunstenaars, geleerden of sporters optreedt. Heel lovenswaardig, maar dat is niet hoe wij ons het behouden en vergroten van sociale en culturele rijkdom voorstellen. De letter s is weggelaten in de naam van de stichting, vanuit de gedachte dat we geen individueel handelende personen zijn. Integendeel: verbinding en gemeenschappelijk gedragen verantwoordelijkheid vormen de basis van stichting Mecena. De letter s laten we weg, maar wat we toevoegen is stroming gericht op samenwerking voor de samenleving.

We geloven in …

We geloven in onszelf en we geloven in elkaar.

In jou en in de personen die naast jou staan. We geloven in samenwerking en in ons vermogen om dingen beter te kunnen maken. Ook geloven we dat culturele en sociale rijkdom noodzakelijk zijn voor een gezonde maatschappij. Natuurlijk niet alleen voor ons, maar voor iedereen. En we geloven dat we ons best moeten doen om dit alles niet alleen in stand te houden, maar ook te laten groeien. Dat geloven we. Geloof jij ook? Laat dan van je horen, dan bespreken we wat we samen voor elkaar kunnen krijgen.

Ontmoet het team

Dit is de kern van het team, maar het gaat uiteindelijk om de samenwerkingen die we hebben. Met jou bijvoorbeeld. Kom bij het netwerk

Joost Baljé

Joost Baljé

Marketingondernemer, balletliefhebber, voorvechter voor zwakkeren in de samenleving, penningmeester Stichting Mecena

Ben de Dood

Ben de Dood

Copywriter, concertfreak, researcher, schrijft de woorden die voorafgaan aan de daden, secretaris van Stichting Mecena

Igor Pont

Igor Pont

Marketingstrateeg, toneelgek, Voor elk maatschappelijk probleem bestaat een innovatief concept, Voorzitter van Stichting Mecena

Zullen we eens afspreken?

Of stuur een e-mail naar wijdoenmee@mecena.nl
Direct contact: bel met Joost Baljé via tel. 06 143 79 995.