085 - 00 22 351 info@mecena.nl

(Theater)voorstellingen en presentaties op uiteenlopende plekken in het land. Augmented Reality (AR) maakt van een ‘gewone’ plek een bijzondere locatie. Boek een kamer, krijg een tablet mee en geniet van je eigen persoonlijke voorstelling.

Het aanbod wordt verzameld en uitgevoerd in een speciale Augmented Reality app. Op verschillende plekken in de omgeving zijn er triggers die AR-scenes activeren. Die worden bij voorkeur gespeeld door lokale theatergroepen. De app begeleidt je op een wandeling naar verschillende plekken in de omgeving. Deze plekken zijn vooraf geprepareerd. Tussen de scènes door word je wellicht begeleid door een hoorspel, uitgevoerd door dezelfde theatergroep.

De AR-voorstellingen zijn individueel (of met je eigen bubbel) en daarmee ook coronaproof. Het verblijf op locatie maakt de voorstellingen aantrekkelijk voor plaatselijke horeca en middenstand op elke plek in het land. Bovendien biedt het de mogelijkheid voor tal van mensen om op allerlei manieren hieraan mee te werken. Van creatieve bijdrages tot technische uitvoering en andere ondersteunende diensten, afhankelijk van het aanbod.

Zo wil Stichting Mecena op vernieuwende wijze de culturele en toeristische sector op brede wijze van nieuwe mogelijkheden voorzien. Daarmee steunen we direct en indirect de deelnemende creatieve, culturele, zakelijke en commerciële partijen